A Kamado grillek előnyei
Hőntartás: A grillezést gyakran azonosítjuk a nyárral, de a hőségriadó alatt nem a legkellemesebb a forró rácsok közvetlen közelében állni. Itt jön a képbe a kamado grillek azon igen szimpatikus vonása, hogy bent tartják a hőt. A gázgrillekkel és a hagyományos faszén tüzelésű grillekkel szemben a kamado típusú grillek közvetlen környezete szinte egyáltalán nem melegszik fel, akár az oldalukat is meg lehet fogni működés közben, annyira belülre koncentrálódik a hő. Ez nemcsak a szakács szempontjából előnyös, de kevesebb faszénnel hosszabb és forróbb sütést tesz lehetővé.
Egyenletes hőeloszlás: A kiváló hőtartás mellett az eloszlás egyenletességére is muszáj felhívni a figyelmet. A belső hőkeringés folyamatos, ezáltal nem alakulnak ki forróbb és hidegebb pontok, ami befolyásolnák a különböző helyre felhelyezett húsok sütési idejét. Ennek eredményeként a rácson lévő alapanyagok egyszerre készülnek el. A dolog hátulütője, hogy lezárt állapotban épp ezért a 2 zónás grillezés nem működik. BBQ sütésre viszont ideális.
Forró Katlan: A kerámia grillek hőskálája nagyon széles, és ezeket hosszú távon is képes megtartani, minimális faszén adagolásával. Az 50°C-tól a 400°C-g bármit beállíthatunk, ennek köszönhetőn a vele készíthető ételek száma szinte korlátlan.